a pekingi mókus nem tetőz

2008.11.05. 21:25

Vannak dolgok, amelyeken nagyon nehéz változtatni. Ilyen a hüvelygomba, ami elmúlik ugyan rövid időre, véglegesen azonban még akkor sem, ha pejtepuszti maniltács. Ha elmúlik... Halaszthatatlanul tornyosulnak fölénk a fontos teendők (krumplihámozás, sürgető telefoncsörgés az ebédlőn át, a kolbász a kamrában, befőtt a polcon, hatalmas serpenyők, lábasok)mi mégis meglépünk előlük, aztán amikor elmajrálszkodunk és többet nem kertelünk mojzákul, hanem kilépünk fedetlen fővel a semleges területről, át a réten, fel a dombon, ki az útra, akkor kiderül, hogy valójában halaszthatóak voltak, megoldhatóak és csöppet sem veszélyesek. Vagy pont fordítva: belehalunk.

Ma ismét elmulasztottam valamit. Valami olyat, ami hónapok óta sürgető és fontos, na, nem életbevágóan, adminisztratív vonalon. Mindenki adminisztrál valahogyan valamit, legtöbbszőr a hétköznapi életben felmerülő problémákra keres gyors és hatékony megoldást, Tornyolnak a le szeretné tudni őket, mert megtanulta, hogy Tornyolulnak -másként nem megy, sajnálom Lujza, ennyit mondott. Ez volt a búcsu. Hát kösz'öm szépen. Ez igaz is, meg másképpen is fekete és sáros, meg nem is annyira. Igaz, mert amikor túl vagyunk a serénykedésen (meglett a krumli, felfőtt a víz, lehet vágni a petrezselymet), amikor sikerült maradéktalanul, vagy maradékosan magunk mögött hagyni a vacsorát, ilyen esetben Szerjozsa, a férfi ember örülhet asszonyának, és az asszonynak is sikerélmény, mert megkönnyebbülés és extázis a jussuk. Nem igaz, mert egy probléma megoldása nem garantálja a problémamentes jövőt, hiszen akad újabb. Nézőpont kérdése, mondhatnám, de már valahogy nem hangzik túl meggyőzően. Az igazság, hogy szeretnék megváltozni. Legalábbis ami az adminisztratív képességeimet illeti. Tábornagy szeretnék lenni, rögtön most. Mindenki a fedélzetre! Irány az Óceán! Elég nagy teher ugyanis a sok megoldásra váró baki a szárazföldi rendszerben. Önhibámon kívűl sok, vagyis magamat nem számolom.

A bejegyzés trackback címe:

https://jenchi.blog.hu/api/trackback/id/tr49752940

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: agen poker online 2018.11.13. 19:52:50

Read a celebration of grandfathers by rudolfo anaya - Dissolving adderall xr in mouth

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása