|KOMM| MAC | CAM | photos

2009.05.30. 10:26

A majálisról fotók is készültek. Bizony még videófelvétel is, azt, sajnos még nem digitalizáltuk. De hamarosan az is meglesz. És akkor aztán megnézheted magadat, fiam. Addig is megtekinthetsz néhányat a helyszínen készült képek közül, nemsokára több is lesz, csak regisztráljak én is végre egy képfeltöltő oldalon :) Az alábbi képeket Pál Botond és Bán Attila készítették.

Mink van nekünk?

2009.05.19. 14:43

Fesztiválunk van!

|KOMM| MAC | CAM |

Kortárs Művészeti Modul  1 – Modul de Arta Contemporana 1 – Contemporary Art Module 1

Május 23-án, szombaton első ízben kerül megrendezésre Kolozsváron, a |KOMM|MAC|CAM|, azaz a „Kortárs Művészeti Modul ”, mely ezúttal a kortárs művészet humorforrásaira koncentrálva ad lehetőséget az érdeklődőknek  olyan alkotók munkáinak megismerésére, akik alkotásaik révén, kortól függetlenül birtokolják és élvezik a „kortárs” jelzőt - is. Az egynapos rendezvény a Heltai Vendégház kertjében veszi kezdetét déli 13 órakor, a Clinicilor/Mikó utca 18 szám alatt, este 21 órától pedig,  az Eroilor 9 szám alatti Hypnose nevű klubban, ahol hajnalig tartó bulival zárja a rendezvényt a rezidens dj-ek  és budapesti meghívottjaik csapata, melyre szeretettel várunk mindenkit.

A bogrács beüzemelése után megtekinthető Szabó Attila végtelenített performansza, mely „Az élet értelme” címet viseli, idézve az angol humor éllovasait, a Monthy Python megkerülhetetlen csapatát. Ezután kerül vetítésre, Kovács Ildikó humorának emlékére, az 1976-ban bemutatott Csokonai mű, az „Özvegy Karnyóné” előadásának arhív felvétele, melyet beszélgetés követ Hegyi Réka,  a Hamlet.ro főszerkesztőjének  moderálásával .

Az első modul keretében sor kerül egy kevésbé szokványos, szabadtéri előadásra is. Dan Tilea darabja műfajilag leginkább stand-up tragedy, melyet ARTO FAN HOH címen több éve nagy sikerrel  játszik. A darab Vincent Van Gogh, Antonin Artaud és Dan Tilea saját személyén keresztül  átívelve mutatja be, a mindenkori őrült és az egészséges egyén illetve társadalom konfliktusát, az ebből származó ítéletek objektívitását kérdőjelezve meg.

Csoportos kiállításunkon öt szerző: Bán Attila, Ferenczy Botond, Starmüller Géza,  Szabó András és Török Tihamér  vesz részt fotóval, installációval, grafikával és festményekkel.

A 18 órakor kezdődő irodalmi páholyban, a Korunk fiatal szerzői – Láng Orsolya, Papp-Zakor Ilka, Szalma Réka, Váradi Nagy Pál és Visky Zsolt – olvasnak fel saját műveikből, Cseke Róbert és a házigazdák - Vári Csaba (költő) és Balázs Imre József, az antológia szerkesztője  –  társaságában.

Lesz ezenkívűl gitározás, zsonglőrözés, pikáns népdalcsokor,  pólófestés, és közös főzés. Töltsük hát együtt jó hangulatban, kreatív környezetben a hét hatodik napját!

Bővebb információkkal a plakátok és szórólapok szolgálnak, a részletes program elérhető továbbá a www.apropo.blog.com oldalon.

Apropó! Jó szórakozást kívánunk minden kedves érdeklődőnek! A szervezők.

 

???

2009.05.19. 09:22

Szerző: Jen Chi

Szólj hozzá!

Címkék: event may apropo

??

2009.05.18. 09:55

?

2009.05.17. 12:00