Mink van nekünk?

2009.05.19. 14:43

Fesztiválunk van!

|KOMM| MAC | CAM |

Kortárs Művészeti Modul  1 – Modul de Arta Contemporana 1 – Contemporary Art Module 1

Május 23-án, szombaton első ízben kerül megrendezésre Kolozsváron, a |KOMM|MAC|CAM|, azaz a „Kortárs Művészeti Modul ”, mely ezúttal a kortárs művészet humorforrásaira koncentrálva ad lehetőséget az érdeklődőknek  olyan alkotók munkáinak megismerésére, akik alkotásaik révén, kortól függetlenül birtokolják és élvezik a „kortárs” jelzőt - is. Az egynapos rendezvény a Heltai Vendégház kertjében veszi kezdetét déli 13 órakor, a Clinicilor/Mikó utca 18 szám alatt, este 21 órától pedig,  az Eroilor 9 szám alatti Hypnose nevű klubban, ahol hajnalig tartó bulival zárja a rendezvényt a rezidens dj-ek  és budapesti meghívottjaik csapata, melyre szeretettel várunk mindenkit.

A bogrács beüzemelése után megtekinthető Szabó Attila végtelenített performansza, mely „Az élet értelme” címet viseli, idézve az angol humor éllovasait, a Monthy Python megkerülhetetlen csapatát. Ezután kerül vetítésre, Kovács Ildikó humorának emlékére, az 1976-ban bemutatott Csokonai mű, az „Özvegy Karnyóné” előadásának arhív felvétele, melyet beszélgetés követ Hegyi Réka,  a Hamlet.ro főszerkesztőjének  moderálásával .

Az első modul keretében sor kerül egy kevésbé szokványos, szabadtéri előadásra is. Dan Tilea darabja műfajilag leginkább stand-up tragedy, melyet ARTO FAN HOH címen több éve nagy sikerrel  játszik. A darab Vincent Van Gogh, Antonin Artaud és Dan Tilea saját személyén keresztül  átívelve mutatja be, a mindenkori őrült és az egészséges egyén illetve társadalom konfliktusát, az ebből származó ítéletek objektívitását kérdőjelezve meg.

Csoportos kiállításunkon öt szerző: Bán Attila, Ferenczy Botond, Starmüller Géza,  Szabó András és Török Tihamér  vesz részt fotóval, installációval, grafikával és festményekkel.

A 18 órakor kezdődő irodalmi páholyban, a Korunk fiatal szerzői – Láng Orsolya, Papp-Zakor Ilka, Szalma Réka, Váradi Nagy Pál és Visky Zsolt – olvasnak fel saját műveikből, Cseke Róbert és a házigazdák - Vári Csaba (költő) és Balázs Imre József, az antológia szerkesztője  –  társaságában.

Lesz ezenkívűl gitározás, zsonglőrözés, pikáns népdalcsokor,  pólófestés, és közös főzés. Töltsük hát együtt jó hangulatban, kreatív környezetben a hét hatodik napját!

Bővebb információkkal a plakátok és szórólapok szolgálnak, a részletes program elérhető továbbá a www.apropo.blog.com oldalon.

Apropó! Jó szórakozást kívánunk minden kedves érdeklődőnek! A szervezők.

 

-->

A bejegyzés trackback címe:

https://jenchi.blog.hu/api/trackback/id/tr91131492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása